Blogolj!

Miniszterelnöki interjút trollkodott szét valaki a Fejér Megyei Hírlapban

Kecskés István

Úgy tűnik a Fejér Megyei Hírlap szerkesztőségében valakinek megfeküdte a gyomrát a halászlé-töltött káposzta-bejgli kombináció. Mással nem nagyon magyarázható az, hogy valaki "széttrollkodta" a lapban megjelent Orbán Viktor interjút.

Olyanokat írt bele a miniszterelnök válaszaiba, mint például:

Magyarország azért stabil ország a forrongó nyugati világban, mert mi kikértük az emberek véleményét, bár nem érdekelt minket.

Vagy éppen azt, hogy:

minél többen találjanak vissza a karácsony pogány értelméhez".

És még azt is, hogy:

a kórházi hullák száma is emelkedik, nem csak az ápolónők bére.

 

Csak, hogy minden tiszta legyen nézzük meg a cikk útját a beszélgetéstől az olvasóig. Az újságíró megírja, a szerkesztő, majd a korrerktor átolvassa, a tördelő elhelyezi az oldalon, majd újra elolvassa a korrektor és az ügyeletes és a javítások után mehet a nyomdába.

Vagyis az utolsó javítások és a nyomdába küldés között kellett valakinek belerondítania a cikkbe.

Hogy valakit ezért kirúgnak, az biztos. Hogy olyan ember tette, aki nem a kormányfő barátja az is fix. Lehet, hogy a korábbiakban is írt már olyan anyagokat, amelyekben nem dicsérte a kormánypártot.

És aztán majd amikor azért amit most tett – minden újságírói etikai elvet lábbal tiporva – alaposan kirúgják jön majd a liberális felháborodás, hogy megint egy olyan embert távolítottak el egy laptól, aki kritikusa volt a kormánynak.

Pedig nem ezért rúgják majd ki. Hanem azért, mert egy kontár, egy olyan senkiházi, aki lejáratta az egész szakmát, mert interjút hamisított. 

A Pannon Lapok társasága – az újság kiadója – közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban, amelyben elnézést kér és jogi lépések megtételét jelenti be. 

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/32749/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?