Nem volt telitalálat a hatos lottón
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 3. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 3 (három), 6 (hat), 15 (tizenöt), 24 (huszonnégy), 27 (huszonhét), 35 (harmincöt). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; 5 találatos szelvény 67 darab, nyereményük egyenként 247.005 forint; 4 találatos szelvény 2.728 darab, nyereményük egyenként 6.065 forint; 3 találatos szelvény 42.821 darab, nyereményük egyenként 1.780 forint.
Blogolj!

Nemzeti Sport: új főszerkesztőnek kell megállítania a zuhanást

Kecskés István

Ma mindenképpen téma lett volna a Nemzeti Sport, eredetileg az ország egyetlen sportnapilapjának példányszámáról lett volna szó, ám időközben a Mediaworks közleményben jelentette be, hogy Szöllősi György lett a lap főszerkesztője, így duplán is az érdeklődés középpontjába került az újság.

Szöllősi György a Nemzeti Sport új főszerkesztője

Előre bocsátom, hogy a Nemzeti Sportot soha nem bántom, mert lehúztam ott több, mint tizenhárom évet. Inkább aggódom a lapért, mintsem sárba tiporjam.

A korosztályom szinte az akkor még Népsportnak hívott lapból tanult meg olvasni. Vitték is az újságot az olvasók, de az még egy egészen más közeg volt, nem is volt csoda, hogy rendre hatszámjegyű eladásokat produkált az újság – de emlékezhetünk még arra is, amikor a Ferencváros megverte a BL-ben a Grashopperst, akkor gyakorlatilag nem lehetett újságot kapni.

A baj pedig az, hogy manapság sem mindig. Mert az egy ijesztő adat, hogy a harmadik negyedévben – amikor véget ért az Európa-bajnokság és lement az olimpia, vagyis két kiemelt sportesemény – átlagosan úgy 40.700 darab Nemzeti Sport fogyott – ez talán történelmi mélypont. Ettől persze lehet dobni egy hátast, mert igencsak kevés, de először is azt tegyük hozzá, hogy az országos napilapok piacán nem is olyan rossz eredmény. Ugyanakkor az is tény, hogy alig 64 ezret nyomtak az újságból naponta. Ilyen számok mellett nem is várható, hogy sokkal többen vegyék meg.

A Nemzeti Sport terjesztése pedig hosszú ideje tragikus.

Magam tapasztaltam, hogy nyári csúcsidőben Zalakaroson, vagyis egy kiemelt üdülőövezetben, délelőtt tízkor a strandon már nem lehetett kapni a lapot, mert a kapott három már rég elfogyott.

Nyilván óvatosan kell bánni a nyomással, mert drága a papír és a posta sem ingyen viszi – ha már a posta: apám előfizető volt egészen addig, ameddig független terjesztő horda az újságot, ám amióta az állami cég alkalmazottai hozzák, átlagosan délelőtt 11-kor, azóta nem kéri – meg egy csomó költség van, de az tény, hogy a kiadó eddigi vezetői nem tudták eltalálni a megfelelő arányt.

Ezen a mélyponton veszi át a lap főszerkesztői pozícióját Szöllősi György, a Magyar Sportújságíró Szövetség elnöke, a FourFourTwo magyar kiadásának vezetője, a Puskás-hagyaték magyarországi gondozója. Hetek óta hallani a váltásról, egy ideje pedig arról is, hogy Buzgó József az eddigi főnök is marad a kiadónál. A volt öttusázó sportkapcsolati menedzserként folytatja majd a kiadónál. (A 444.hu gyorsan írt egy cikket az átalakulásról, amiben Buzgó Józsefet simán lebuzizták. Maradjunk annyiban, hogy "Buzega", esetleg "Jozefusz", nekem jobb napokon "Józsibá`" de a 444-es cikk szerzőjének legyen inkább Józsi bácsi... A cikket persze azóta frissítették, de az internet nem felejt. Azt hagyjuk is, hogy a nyári labdarúgó Európa-bajnokságot simán világbajnokságnak írja a felkszült szerző.)

Neked esetleg Józsi bácsi...

Hogy mit tud majd kezdeni a lehetőséggel Szöllősi György azt egyelőre nem tudni. Az tény, hogy a semmiből felépítette az FFT magyar kiadását és most hasonlóan nagy feladatot kapott, ám itt nem építkezni kell először, hanem a zuhanást kell megállítania. Persze nem egyedül, hiszen Buzgó József mellett Ballai Attila, a Magyar Idők sportrovatának eddigi vezetője is segíti majd a munkáját.

Ugyanakkor azt a tényt sem feledhetjük el, hogy a nyomtatott Nemzeti Sport legnagyobb ellenfele az nso.hu, vagyis a lap internetes kiadása, ami többnyire időben beszámol az eseményekről, nyilvánvalóan megelőzve a nyomtatott kiadást. Mivel egyre többen interneten olvassák a lapot, nyilván a nyomtatott újság nem is lehet verenytársa a portálnak. 

Mindenesetre szép karriert futott be az új főszerkesztő, hiszen annak idején még gyakornokként kezdett a lapnál, így az a furcsa helyzet is előállt, hogy egykori főnöke is a beosztottja lett.

 

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/31915/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?