Blogolj!

Alföldi a hazáról: "Utálom."

Alföldi Róbert terjedelmes interjút adott a Mandinernek. Remek írás. Sok minden kiderült az Nemzeti Színház korábbi igazgatójáról. Ugye azt eddig is tudtuk, hogy üldözik – mondjuk, ha valóban így lenne, akkor valószínűleg nem dolgozna állami színházaknak is, de ezt most egy mellékszál. Az egyik legérdekesebb része a beszélgetésnek az, amikor a hazáról folyik a beszélgetést. 

Ha már azonosulás: mit jelent az a szó, hogy „haza” Alföldi Róbertnek?

Mit jelent a „haza”? Azt, hogy nem tudok innen elmenni. Akkor sem, ha itt van ez a sok szarság. Ez a haza. Az élet. Meg az, ami érdekes belőlem külföldön. Aki én vagyok.

Mégis mi az, amit szeret benne?

Mit? Nem tudom. Utálom. De nem tudok máshol élni. Dühít, amit itt évszázadok óta művelünk.

Szomorú és elkeserítő. Nem az, amit Alföldi Róbert Magyarországgal kapcsolatban érez, hanem az, hogy ez az ember valaha is a Nemzeti Színház igazgatója lehetett. Nem értem, hogy ez hogyan fordulhatott elő. Persze úgy tűnik, hogy akkor, amikor kinevezték, vagyis 2008-ban ez nem számított, sőt talán előny volt. 

Utálja a hazát és közben azon kesereg, hogy az ő neve nem cseng jó, ahogy fogalmaz a nevét "nem ildomos" beleírni egy pályázatba. Utálja a hazát, de azért azt szívesen venné, ha az állami fenntartású színházak valamelyikétől munkát, társulatot kapna. Nem egészen értem a logikát. Ha utálok valamit, valakit, akkor attól nem kell semmi. 

Fotó: mandiner.hu

Az interjúban szó esik arról is, hogy Alföldi korábban (2007) kapott lovagkeresztet, ám a nagy visszaadási hullámból ő kimaradt. Bár a beszélgetés során azt mondja, hogy nyugodtan tekintsük a visszaadottnak az övét is, mert nem akar egy klubba tartozni Bayer Zsolttal, viszont az is kiderült, hogy Németh Péter, vagy Bolgár úr ugyanilyen kitüntetése nem zavarja. 

A beszélgetésben szó esik arról az esetről is, amikor Alföldi kiadta a románoknak a Nemzeti Színházat, hogy ott ünnepeljék meg Erdély megkaparintásának évfordulóját. 

Nemcsak azt ünneplik. Azt hiszem, most is kiadnám. Nem dafkéből. Azért, amiért akkor is kiadtuk. Hogy segítsük a megoldást. Hogy pofázzunk róla. Nem azért csináltuk akkor sem, hogy megalázzuk Magyarországot vagy bárkit, bárhol. Azért csináltuk, mert fontos nekem is. Nota bene: épp azelőtt mondta el a miniszterelnök Tusnádfürdőn, hogy közös a jelenünk, közös a jövőnk, a közös múlton is dolgozni kell.

Alföldi Róbert vagy ennyire hülye, vagy szándékosan provokál. Összekeveri az ország és a nemzet szavakat. Sajnos nem vagyunk abban a szerencsés helyzetben, hogy nálunk ez a két fogalom egy és ugyanaz legyen. A határainkon túl élők jelentés részével közös a jelenünk, a jövőnk és a múltunk is. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy magukkal a románokkal, sokkal inkább mondjuk a székelyekkel. 

A legnyomasztóbb az egész interjúban az, hogy Alföldi azt sugallja, hogy őt, az ő véleményét senki sem fogadja el, de közben úgy érezni, hogy a nagy liberális nem foglalkozik azzal, hogy ki mit gondol, az nem számít.

Kicsit örülök annak is, hogy Alföldi véleménye is egyre kevésbé fontos.  

15
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/30136/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 15 db hozzászólás érkezett!
Hügi 2020-01-13 23:08:29
Én meg téged utállak, számomra csak egy közönséges ripacs vagy. El lehet menni, szinte senki nem fog hiányolni! Nem az a baj, hogy meleg vagy, hanem, hogy a legközönségesebb fajtából való vagy. Nincs szükség ilyenekre ebben az országban amit te úgy is annyira utálsz. Ne félj elmenni, biztos vagyok benne, hogy máshol is felépíted a karriered, ahogy itt is, mert van valamid ott hátul. Még őszinte tapsvihar is kísérni fog a távozó utadon.
Válaszolok
Nyúl 2020-01-08 15:31:39
Ahogy az " apostolod" Gyursány mondotta:
El lehet innen menni!
Te kis égetett agyagedény, szégyen vagy.
Válaszolok
Lőrinc 2019-05-15 10:51:39
"Alföldi"- ha így írom le alföldi, akkor már értelmezni is lehet. Másképp, érdekelne az eredeti neve, amit Ö, vagy az elődje lecserélt erre a röghöz kötött (mert nem "Y"-ra végződik) névhez, mint sokan mások Bolgár, Magyar, Soros stb.
Azért kerülhetett oda, ahol mérgezni tudta a magyar társadalmat, mert megvolt a megfelelő háttér hatalom aki anyagilag támogatta. Hogy onnan kikerült, köszönhetjük az új magyar idők szellemiségének, mely Hála Istennek, egyre jobban dolgozik, és taszítja ki Őt és a hozzá hasonló erkölcstelen, tébolyult, balliberális, álmagyarokat.
Válaszolok
András 2019-03-31 19:30:33
elmhet a hátam végét megcsókolni. ennyi.
Válaszolok
Pillar 2016-11-10 07:07:51
Szomorú,hogy az ilyen emberek-holott tudják mi a vélemény róluk-egyáltalán merészelnek véleményt mondani olyan végtelenül fontos érzületről:mi is a haza!
Nem tudok magyar művészről,aki ilyen mocskos módon megalázta volna hivatását és a magyar nemzetet!
Válaszolok
György 2016-11-07 22:36:25
Az állandóan felbukkanó érzelemhiány és mások érzelmének folyamatos lenézése ennél az embernél egyenesen kórtünete a pszichopátiának.Személyiségének több jele már-már tünetegyüttes.
Válaszolok
Istvan válasza: Zoltán bejegyzésére 2016-09-12 01:42:37
Kedves Zoltan! Igazán megható az erőlködésed Alfoldivel kapcsolatban! De hidd el!egy szót sem ért belőle! Ez egy mocskos alak! Egy szavát ne hidd el!
Válaszolok
Istvan 2016-09-12 01:36:06
Alfoldi magyarázkodik! Eléggé zavarosan! Nem érdemes erre a sejthalmazra időt pazarolni!
Válaszolok
idegen válasza: Pálné bejegyzésére 2016-09-11 12:25:54
tökéletesen egyetértek
Válaszolok
idegen 2016-09-11 12:22:28
Azt mondja, hogy nem tudna máshol élni-miért nem ez lett e cikk címe? - utálja, hogy ez a haza nem elfogadó, hanem megosztó, kirekesztő. Ezt a saját bőrén tapasztalja nap mint nap.- Nem a hazáját utálja- ebben biztos vagyon a cikk többszöri elolvasása után is.
Válaszolok
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?