Telitalálat volt a hatos lottón
Nyerőszámok: 2, 16, 22, 33, 43, 44 Nyeremények: 6 találatos szelvény egy volt, nyereménye 328 371 365 forint. az 5 találatos szelvényekre 375 270; a 4 találatos szelvényekre 7555; a 3 találatos szelvényekre 2070 forintot fizetnek.
Blogolj!

Alföldi a hazáról: "Utálom."

Alföldi Róbert terjedelmes interjút adott a Mandinernek. Remek írás. Sok minden kiderült az Nemzeti Színház korábbi igazgatójáról. Ugye azt eddig is tudtuk, hogy üldözik – mondjuk, ha valóban így lenne, akkor valószínűleg nem dolgozna állami színházaknak is, de ezt most egy mellékszál. Az egyik legérdekesebb része a beszélgetésnek az, amikor a hazáról folyik a beszélgetést. 

Ha már azonosulás: mit jelent az a szó, hogy „haza” Alföldi Róbertnek?

Mit jelent a „haza”? Azt, hogy nem tudok innen elmenni. Akkor sem, ha itt van ez a sok szarság. Ez a haza. Az élet. Meg az, ami érdekes belőlem külföldön. Aki én vagyok.

Mégis mi az, amit szeret benne?

Mit? Nem tudom. Utálom. De nem tudok máshol élni. Dühít, amit itt évszázadok óta művelünk.

Szomorú és elkeserítő. Nem az, amit Alföldi Róbert Magyarországgal kapcsolatban érez, hanem az, hogy ez az ember valaha is a Nemzeti Színház igazgatója lehetett. Nem értem, hogy ez hogyan fordulhatott elő. Persze úgy tűnik, hogy akkor, amikor kinevezték, vagyis 2008-ban ez nem számított, sőt talán előny volt. 

Utálja a hazát és közben azon kesereg, hogy az ő neve nem cseng jó, ahogy fogalmaz a nevét "nem ildomos" beleírni egy pályázatba. Utálja a hazát, de azért azt szívesen venné, ha az állami fenntartású színházak valamelyikétől munkát, társulatot kapna. Nem egészen értem a logikát. Ha utálok valamit, valakit, akkor attól nem kell semmi. 

Fotó: mandiner.hu

Az interjúban szó esik arról is, hogy Alföldi korábban (2007) kapott lovagkeresztet, ám a nagy visszaadási hullámból ő kimaradt. Bár a beszélgetés során azt mondja, hogy nyugodtan tekintsük a visszaadottnak az övét is, mert nem akar egy klubba tartozni Bayer Zsolttal, viszont az is kiderült, hogy Németh Péter, vagy Bolgár úr ugyanilyen kitüntetése nem zavarja. 

A beszélgetésben szó esik arról az esetről is, amikor Alföldi kiadta a románoknak a Nemzeti Színházat, hogy ott ünnepeljék meg Erdély megkaparintásának évfordulóját. 

Nemcsak azt ünneplik. Azt hiszem, most is kiadnám. Nem dafkéből. Azért, amiért akkor is kiadtuk. Hogy segítsük a megoldást. Hogy pofázzunk róla. Nem azért csináltuk akkor sem, hogy megalázzuk Magyarországot vagy bárkit, bárhol. Azért csináltuk, mert fontos nekem is. Nota bene: épp azelőtt mondta el a miniszterelnök Tusnádfürdőn, hogy közös a jelenünk, közös a jövőnk, a közös múlton is dolgozni kell.

Alföldi Róbert vagy ennyire hülye, vagy szándékosan provokál. Összekeveri az ország és a nemzet szavakat. Sajnos nem vagyunk abban a szerencsés helyzetben, hogy nálunk ez a két fogalom egy és ugyanaz legyen. A határainkon túl élők jelentés részével közös a jelenünk, a jövőnk és a múltunk is. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy magukkal a románokkal, sokkal inkább mondjuk a székelyekkel. 

A legnyomasztóbb az egész interjúban az, hogy Alföldi azt sugallja, hogy őt, az ő véleményét senki sem fogadja el, de közben úgy érezni, hogy a nagy liberális nem foglalkozik azzal, hogy ki mit gondol, az nem számít.

Kicsit örülök annak is, hogy Alföldi véleménye is egyre kevésbé fontos.  

15
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/30136/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 15 db hozzászólás érkezett!
Pálné 2016-09-11 11:09:50
Ha nem értik az , hogy mit is akar valaki írni, akkor már hazaarulo. A lényeg szerintem, hogy minden probléma, szenvedés, meg nem értés, megalazas ellenére mégis megpróbál az ember ember maradni. Itt született és reméli, hogy jobbá tudja tenni ezt a kis országot. Én ugyan ezt érzem.
Válaszolok
Frank 2016-09-11 07:48:38
Színészkedj ! mert abban jó vagy!
a többit bízd azokra akik ehhez értenek.!
Válaszolok
István válasza: Béla bejegyzésére 2016-09-10 14:27:47
Tökéletesen egyet értek , Béla! Az ilyen emberekről hallani sem akarunk!
Válaszolok
Zoltán 2016-09-10 13:22:40
No nem szoktam különösebben írni még akkor srm ha más a véleményem.
Viszont most eljött az idő.
Művész Úr enged meg, hogy tegeződjünk azt hiszem idősebb vagyok. Remélem nem gond ez neked márt mint a tegeződés, de így kicsit egyszerűbb.
Nagyszerű színésznek tartalak, fantasztikus embernek egy kicsit fura rendezőnek, de ez az ami különleges benned.
Viszont most amit mondtál...
Számomra sok.
Utálod a hazádat.
Tedd mássá, jobbá.... Tégy érte...
Én sem szeretek sok mindent de ezekről nem a hazám tehet.
Hanem azok akik itt élnek és nem veszik észre, hogy hülyét csinálnak belőlük...
A hazámért élek s halok....
Eskümhöz híven.... Mint ahogy sok sok más társam.
Azt, hogy ki vezeti az országot na azt mi választottuk vagy így vagy úgy,de ezért sem hibáztatható a Hazád.
A társadalmunk na az igen, mert sok sok okos van akit meglehet, meglehetett hülyíteni...
Évekkel ez előtt volt egy választási lehetúség nem élt ezzel a nép. Nem a hazám a nép...
Ha ennyire nem szeretsz itt élni szerintem van lehetőséged ezen változtatni.
De tudod a dal is azt mondha ki hazát cserél szivet is cseréljen...
Te egy nagyszerű ember vagy, a problémák azért vannak, hogy azokat megoldjuk, nem feladni kell mégkevésbé reménytelennek lenni.
Ha nem jó neked itt akkor menj.
De ne bántsd a hazánkat.....
Szenvedett s szenved eleget...
Válaszolok
Béla 2016-09-10 07:57:11
Hát ez a vélemény önmagáért beszél. Igazi leki de még inkább beteg álláspont. Komoly beosztással visszaélt kultúrális területen liberális terrort végrehajtott. Aztán amikor már nem bírták elviselni ezt, akkor ő hirtelen üldözötté vált. És mindent és Mindenkit meggyűlolt.
Válaszolok
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?