Blogolj!

A Budapest TV él, virul és sokkol

Úgy van az, hogy az ember így szombat reggel nem kapkodna sehova, pláne nem cikket írni, mégiscsak a nyár utolsó hétvégéje van. Ágyban fekve nézegeti a közösségi oldalt és aztán kap egy olyan maflást, amitől kirepül a paplan alól, hidegen megissza a kávét és azonnal írni kezd.

Induljunk el onnan, hogy nem tudtam a Budapest TV jelenlegi létezéséről. Az világos, hogy korábban volt: Anettka és társai itt érvényesültek. Márpedig kérem a BPTV él és virul, csak a nevébe bekerült az Európa szó is! Igaz úgy tűnik csak online verzió van és már Anettka sincs. Ellenben van mulatós minden mennyiségben.

De nem az a jó, amire együtt ropja egy kellemes esküvőn a felhevült fiatal és a kissé ittas örömszülők. Már persze, ha az jó egyáltalán, ez nem az én tisztem eldönteni, nem az én világom, de tudom, hogy van aki szereti – lelke rajta.

Na, de ma reggel a BPTV kínálatából olyat dobott fel a Facebook, hogy azt hittem még álmodom. (A megosztást köszönöm – illetve nem! – Papp Máténak!)

Szóval van egy ilyen kedves nagymama forma néni – Ger Mery művésznéven fut, még Facebook oldala is van eszem a szívét –, aki az István, a király című rockoperából ismert dalra, egészen pontosan a "Szállj fel, szabad madár" címűre vonaglik a képernyőn. Tényleg, miért nem maradt otthon játszani az unokákkal? Az a kategória, aki csak azért kerül be a tehetségkutatók adásaiba, mert röhög rajta mindenki, ez a műsor viszont nem kabaré, hanem véresen komoly.

És miközben a néni egy zászlószerű valamivel a kezében "táncol", három "zenész" ül mögötte. A tangóharmonikás és a szintetizátoros nem átall úgy tenni, mintha használná a hangszerét, miközben a dal természetesen cd-ről, vagy számítógépről szól. A szaxofonos viszont felvette a biodíszlet szerepet, ami helyes, hiszen a zenében az ő hangszere nem kap szerepet. Mondjuk a tangóharmonika sem, de az már mindegy.

És akkor ott van még három szomorúszemű néző is. Két nő/néni meg egy férfi.

Nem tudom mennyit kellene fizessenek (vagy hány pálinkát kellene meginni) azért, hogy odaüljek. Nem tudom kaptak-e pénzt, vagy páleszt, de lelkesen ülnek és tapsolnak ott mindhárman.

Hogy a néni vonaglását többen nézik meg, mint amennyien ezt a posztot elolvassák, az könnyen lehet, hiszen a Budapest TV semmit sem változott, csak a tévéből a számítógépbe került át, de attól még maga a kultúrsokk. 

És akkor íme, a néni, a "zenészek" és a lelkes nézők. 

1
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/29768/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
györgy 2016-08-28 09:32:23
Te jó Atyaúristen! Szerintem ilyet még Guantánamón sem alkalmaznának,mert annyira
embertelen!! Eszem,f....m megáll! Úgy zusammen!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?