Blogolj!

A Facebook és a halál

Kecskés István

A legtöbben a Facebookon talán a születésnapi alkalmazást használják. Felköszönt mindenki mindenkit az évfordulókon. Bevallom, pénteken a születésnapomon olyan is írt nekem, akiről azt sem tudom, hogy hol találkoztunk, összefutottunk-e egyáltalán valaha az életben. Persze ez nem nagy gond – fogja magát az ember, lájkol, megköszön és ennyi. 

A Facebook ugye a "közösségi háló", ahol emberek ismerik egymást, figyelnek a másikra, követik az ismerősök egymás életét. 

Életét. 

A halálát nem. 

Örök probléma ez. Az ember, aki távozik az árnyékvilágból a Facebookon tovább él. Hülye egy helyzet a halhatatlansággal kapcsolatban...

A születésnapomon ért a hír, hogy egy közeli ismerősöm elhunyt, a család kérése volt, hogy ezt a közösségi oldalon ne terjesszük. Természetesen tiszteletben tartottuk ezt a kérést. 

A helyzet nagyon nehéz. Szegény ismerősünknek ma van a születésnapja. 

Döbbenetes és drámai az idővonala. Egymást váltják a boldog születésnapot kívánó "cukiságok" és a szomorú, istenről és az ő nyugosztalásáról szóló bejegyzések. 

Drámai. 

A Facebook, mint közösségi háló, a felületes ismerettségeket gyűjtő oldal. Nem az ember számít, csak a megosztás és a születésnap. 

Ha már nem él, akkor is. 

Szörnyű...

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/29444/pics/lead_800x600.png
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?