Blogolj!

Vili, a szakértő veréb

teo

Már az EB alatt is kapkodtam a fejem, amikor a közszolgálati sportcsatorna képernyőjén feltűnt Sebők Vili, mint szakértő. Nem, nem szerencsejáték ügyekben, hanem fociban. Az egykori újpesti, valami kiismerhetetlen ok miatt még válogatott is, hátvéd osztja az észt, de leginkább a közhelyeket. Már-már Tornyi Barnabás, Pintér Attila, Szurgent Lajos, vagy éppenséggel Kondás Elemér magasságába is elér a semmit mondás terén.

De Vili egy valamiben azért messze túlnő rajtuk. Nagyképűségben. Ez a csupasz hátsóval csúszó-mászó („Sebők Vilmos: Porsche után egy másik visszatérő, klasszikus téma: a gatyaletolás. A Siófok elleni meccsen a kilencvenedik percben lőtt góllal nyertünk. Óriási eső volt és a gólöröm közben, ahogy csúsztunk letolódott a nadrág, nem én húztam le. Ez is úgy maradt meg az emberekben, hogy negatív híremet keltették”.), ünneplő kiérdemesült labdakergető, olyan felsőfokú eleganciával rúg bele csapatba, edzőbe, védőbe, kapusba („jött a bepassz, figyelni kell” mondta volt tegnap a Vidi-meccsen), mintha nem lennénk pár százezren, akik még emlékeznek arra, hogy mit is művelt ez a Vili gyerek a pályán, lila-fehér, meg nemzeti színű mezekben. A szerénység most nagyon elkélne neki. Nem úgy, mint ebben az interjúban…

Vilinél sokszor csúszik a kuplung

Vagy elég csak a TÉNYLEGESEN szakértő, értelmes, összefüggően beszélő. tisztelettudó, de véleményt is megformáló kollégáktól (Dárdai Pél, Buzsáky Ákos, Hajnal Tamás) ellesni ezt-azt. Például szerénységet. Mert nekik van mire szerénynek lenniük, külhonban (Németország, Anglia) letettek valamit az asztalra.

Ellentétben Vilivel.

Az, hogy személye sokakat taszít, az egy dolog.

Azon viszont már az adás szerkesztőinek kellene elgondolkodnia, hogy Vili szakértő hoz-e bármilyen nóvumot (a divatoson belőtt sérón túl) a műsorba. Attól tartok, hiába pörgetik vissza az eddigi megjelenések felvételeit.

Az M4 a jelek szerint beváltja a hozzá fűzött reményeket. Nem kellene ezt elrontani.

Akkor viszont elérkezett a 60. perc, Vili kifutotta magát, elfáradt és cserét kér…

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/28831/pics/14691789261300643_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?