Blogolj!

Budapest vs. Bukarest

teo

Bukarest sportaréna.

Ez áll a mai Nemzeti Sport címlapján. Ezzel arra utal a sportnapilap, hogy a női kézilabda Bajnokok Ligájának döntőjében a CSR Bukarest legyőzte a Győri Audi ETO-t. A Papp László Budapest Sportarénában. 

Igen, a románok győztek. Igen, Budapest és Bukarest hangzása hasonló. De azért van, amivel nem viccelünk. Az egyik a medve, mert az ugye megöl, a másik pedig a Budapest–Bukarest összemosás. 

Ez egyrészt egy kicsit sem vicces, másrészt pedig, ha egy román csapat Budapesten nyer az fáj. Főleg, ha ezt a legnagyobb kupasorozat döntőjében teszi. Nincs olyan magyar ember, aki nem tudja, hogy egy magyar–román párharc nemcsak sport, hanem annál sokkal több, különösen akkor, ha nagy a tét. Ez ilyenkor nemcsak két csapat küzdelme, hanem valami olyan küzdelem, amit csak mi magyarok értünk. Kimondva, kimondatlanul ilyenkor Erdélyről, az ott élő, rengeteg megaláztatáson átesett magyarokról is szól a történet. 

Egy román csapattól elszenvedett budapesti vereség rettenetesen fájó. Maga a kudarc ténye is égő seb, de az, hogy pont a keleti szomszéd méri egy magyar együttesre a csapást az különösen kellemetlen. Mert nem tudunk máshogy elégtételt venni a románokon az erdélyi magyarságot ért megpróbáltatásokon, csak a pályán. 

Ezért nem viccelünk azzal, hogy Bukarest sportaréna. 

Egy nemzet dühös most a román kézilabda csapatra. Egy kicsit pedig már a Nemzeti Sportra is. Kár érte...

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/27151/pics/lead_800x600.png
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?