Blogolj!

Az újságírás legalja...

Csak annyira ismertem Wels Péter Mátyást, mint egy átlagos magyar tévénéző. Láttam a Tényekben, megnéztem a bejelentkezéseit és ennyi. Talán egy-két sajtótájékoztatón összefutottunk, de semmi több.

Halálának híre éppen annyira érintett meg, mint a többi nézőt. Sajnálok egy 46 esztendős fiatalembert, akinek egyik napról a másikra véget ért az élete. Szörnyű tragédia ez a családnak.

Böngészés közben aztán megüti a szemem egy hír: „Kábítószerproblémái voltak az elhunyt TV2-s riporternek” – írja öles betűkkel a sztarklikk.hu.

Mi van?

Mi közöm nekem ehhez?

Itt már mindent lehet?

Bevallom férfiasan az sem nagyon érdekel, hogy egy általam ismert sztár halálát mi okozta. Sajnálom, vagy csak úgy nyugtázom a szomorú hírt és tovább lépek.

Amikor az illető beírta a fent idézett címet, akkor az nem jutott eszébe, hogy ő most egy átlagemberről ír? Egy tisztességesen dolgozó médiamunkásról, akinek a családtagjai a könnyeiket itatják otthon, akinek a kollégái még nem tértek magukhoz a csapástól.

Úgy tűnik nem számít semmi.

A kérdés persze a motiváció. Mi állhat ennek az egésznek a hátterében? Kettővel többen kattintanak így az oldalra? Lehet. És akkor már mindent lehet?

Sokszor kell szembesülnöm azzal, hogy az utca embere az újságírókat pocskondiázza. Finoman szólva is hiénának tartja, olyannak, akit semmi más nem érdekel csak, hogy megnyerje azt az átkozott hírversenyt.

Hangsúlyozom, nem ismertem Wels Péter Mátyást. De a tudósításait nézve nem hiszem, hogy ő egy elhunyt kollégáról ilyet írt, vagy mondott volna.

A cikkből amúgy még lehetne mondatokat idézni, mert az „újságíró” részletezi az információit gyógyszerekről, alkoholról. De nem érdemli meg a szerző. Egy mocskos, utolsó fogalmazás, amit ír.

Ez az újságíró szakmának, a média világának a legalja. A riporter nem celeb, nem közéleti személyiség. Talán őt is megilletik azok a jogok, mint egy átlagembert. Például az, hogy hagyják békében nyugodni, az úgynevezett „kollégák” is. 

UPDATE: a cikket levették. Kár is volt feltenni.

Címkék: tv2
1
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/27034/pics/lead_800x600.jpg
tv2
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Kitalátor
Kitalátor 2016-05-03 22:14:10
Szomorúan tudhatom, hogy de. Aki a nyilvánosságból él, legyen az politikus, művész, újságíró, modell, profi sportoló vagy felfújt karakterű celeb percember, az bizony közéleti szereplő.
Sem az élete, sem a halála nem lesz talán soha többé magánügy.
Ez is benne van a legtöbbször az átlagember számára felfoghatatlan jövedelmükben. Pályaválasztás vagy pályakorrekció előtt nem árt figyelni a régi mondást:
"Aki kurvának áll, ne ríjjon, ha basszák!"
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?