Blogolj!

Hunvald alpolgármesterét díjazta a Népszabadság

teo

Kiváló felkészültséggel és némi szerencsével Gergely József lágymányosi olvasó nyerte a Népszabadság népszerű Kvízszabadság című játékát. Micsoda öröm és véletlen, hogy Fortuna istennő rámosolygott! A boldog hatvannyolc éves nyugdíjas villamosmérnök – mint írja a lap - nem is emlékszik már pontosan mikor fizetett elő először az újságra, mert annyira régen volt.

Hadd segítsünk egy kicsit frissíteni azt a memóriát. Minden bizonnyal azért nem emlékszik rá, mert a 2002-től Erzsébetváros gazdasági(!) alpolgármestereként, a Hunvald érában is aktívan tevékenykedve hivatalból járt neki a kitűnő sajtóorgánum. Valószínűleg már akkor is ideje nagy részében a Kvízszabadság rafinált kérdéseire kereste a megoldásokat, így nem is tűnt fel neki, hogy derék főnöke, Hunvald Gyuri az orra elől hordta el az erzsébetvárosiak értékeit, több százmillió forintos vagyoni hátrányt okozva a kerületnek. Gazdasági alpolgármesterként persze miért is kellett volna ezekre odafigyelnie.

Gyorsan reagált viszont, amikor bilincsben vitték el Hunvaldot és a jó lágymányosi lakos gyorsan át is huppant a polgármesteri székbe, ahol még hatékonyabban rágta át magát a Kvízszabadság becsapós feladványain. Nem feledkezett meg azonban Györgyről, noha a Fidesz megvonta volna a rács mögött ülő polgármester összesen majdnem 800 ezer forintos havi javadalmazását és költségtérítését, ö olyan előterjesztést indítványozott, miszerint a képviselő-testületnek nincs jogalapja, hogy döntsön a pénzmegvonásról.

Gergely Józsefet [háttal] épp a bíróság hallgatja meg a Hunvald perben

Legnagyobb sajnálatára a pünkösdi királyság gyorsan véget ért, 2010-ben a szavazok elsöpörték a tolvaj MSZP-s városvezetést, de a Kvízszabadságon edződött nyugdíjas villamosmérnök hasznos tanácsaival azóta is segíti a klinikai halál állapotában fekvő erzsébetvárosi szocialista szervezetet.

A boldog nyugdíjas

Nyereménye egyébként egy Népszabadság-olvasósarok, ami egy Brook fotelből, egy kisasztalból, egy állólámpából és magazintartóból áll a Basic Collection dizájnstúdió jóvoltából. Gergely úrnak kívánjuk, hogy helyezze magát kényelembe az új szófáján és szemezgessen kedvenc lapjának alábbi tudósításaiból Erzsébetváros legsötétebb időszakáról.

 

http://nol.hu/belfold/orizetbe_vettek_hunvald_gyorgy_erzsebetvarosi_polgarmestert-320007

http://nol.hu/belfold/_nincs_jogunk_elvenni_hunvald_fizeteset__hiaba_van_bortonben__-412781

http://nol.hu/belfold/lap-20090424-20090424_korai-33-330145

http://nol.hu/belfold/hunvald_lemondott_a_fizeteserol-431181

http://nol.hu/belfold/hunvald-ugy__szamillios_zarolt_vagyon__amnezias_ugyved__fecsego_sofor-350045

http://nol.hu/belfold/20091107-hunvald_a_penzenel_marad-418651

http://sso.nol.hu/belfold/hunvald-ugy__szamillios_zarolt_vagyon__amnezias_ugyved__fecsego_sofor-350045

Címkék: népszabadság
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/26388/pics/lead_800x600.jpg
népszabadság
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?