Blogolj!

Tvrtko hattyúdala

teo

Múlt pénteken Vujity Tvrtkót kirúgták a TV2-től. Erről mindenki megemlékezett a magyar médiában, mégiscsak a kezdetek óta a csatornánál dolgozó munkatárs eltávolításáról volt szó. Sokan nekiálltak sajnálkozni, meg szidni a csatorna vezetését. Hogy képzelik, hogy egy ekkora szívű embert kirúgnak?

A válasz pedig borzasztóan egyszerű. Tvrtko munkája az volt a csatornánál, hogy műsort vezessen, méghozzá (sok másik mellett) a reggeli Mokkát, ami bizony nem a nagyívű kulturális témákról híres. Sokkal inkább arról, hogy a TV2 itt promózza saját műsorait, illetve a vele jóban lévő celebeknek itt biztosít pár percet, hogy beszámoljanak legújabb plasztikai műtétjükről, esetleg kiskutyájuk aranyos kabátkájáról.

Tvrtko tudta mire vállalkozott, ráadásul elég régóta csinálta már. Aztán február 19-én Berki Krisztián, a csatorna üdvöskéje volt a vendég, aki el akarta mesélni, hogy álruhába öltözött, hogy megtudja, mi az emberek véleménye szerénynek nem mondható személyéről. Mindezt persze egy TV2-s műsor kedvéért tette. Demcsák Zsuzsa még bele is állt a beszélgetésbe, Tvrtko viszont nem. Ő elmondta, hogy mennyire lenézi Berkit, meg mindent, amit csinál és hogy nem is akar kérdezni tőle semmit.

Sapkában vagy sapka nélkül, profinak kell maradni

Márpedig ilyet nem csinálunk, függetlenül attól, hogy szeretjük-e az illetőt vagy sem. Tvrtko pontosan tudta, amikor elvállalta a műsort, hogy ilyen beszélgetései is lesznek (korábban már Kiszel Tündének is nekiment). És profi riporterként bizony ezeket is meg kell csinálnia, faarccal. Ugyanis a riporter a stúdióban nem ítélkezhet. Az meg pláne nem szerencsés, ha a saját munkaadójának egy másik alkalmazottját gyalázza. Még ha – amúgy – igaza is van.

Nem történt tehát semmi különleges. Ha az ember a munkahelyén a főnöke szeme láttára anyázza egy kollégáját (aki ráadásul torzult világunknak köszönhetően a csatorna egyik legnagyobb sztárja), akkor nem lepődik meg, ha ezután kirúgják. Mindössze ennyi a történet. Tvrtkonak legalább most több ideje lesz jótékonykodni, ott nem kötelezik arra, hogy “rangon aluli” emberekkel beszélgessen. Mondjuk ezt a műsort is magától vállalta el…

Címkék: tv2, vujity tvrtko
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/25491/pics/lead_800x600.jpg
tv2,vujity tvrtko
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?