Blogolj!

Bulvár show – NSO

teo

Úgy tűnik a mai világban már mindent csak szenzációhajhász címekkel és pikáns tartalmakkal lehet eladni. Ha nincs az előzetesben valami dráma, összecsapás, gyilkosság, esetleg erotika, akkor már a cikket sem olvassák el annyian, mint régebben. Voltak médiumok, amelyek egészen sokáig ellenálltak a kísértésnek, mostmár azonban inkább beadták a derekukat.

“Videoton: drámai felvétel, fontos elemtől köszöntek el – videó”, “Dobjon el mindent! Lindsey Vonn ruha nélkül edzett”. Nem, ezeket a címeket nem a Blikk vagy esetleg a Bors internetes oldaláról vettem, hanem a Nemzeti Sport Online sporthírei közül. Az első cikkben szereplő videó a Videoton átépülő stadionjában az eredményjelző lebontását mutatja be, míg a második Lindsey Vonn amerikai síelőnek, egy magazin fotózásán készült videóját tárja elénk.

Ennyit hagyott a 113 éves múlt

Magyarul semmi drámai nem történt. Pusztán lebontottak egy régi táblát, és egy híres sportolót testfestékben fotóztak. Azonban már ez a két “hír” is jól mutatja, hogy mekkora változásokon mennek át manapság tartalomfogyasztási szokásaink. Ezen folyamatoknak köszönhetően pedig még az egykor színvonalasnak számító újságok/honlapok is kénytelenek változtatni és teljesen a bulvár irányába tolódni.

Ennek esett egy ideje áldozatául az 1903-ban (!) alapított Nemzeti Sport online oldala is, ahol lassan több hír szól arról, hogy melyik futballista milyen autót vett, mint hogy mik az aktuális eredmények, esetleg ki rúgta a gólokat. Szerintem pedig ez nagyon nincs így jól. Még akkor sem, ha gyaníthatóan valóban ezek a cikkek hozzák a legnagyobb olvasottságot az adott portálnak. Aki ilyenekről akar olvasni, annak ott a Blikk, a Bors, meg a többi “színvonalas” sajtótermék. De jó lenne, ha néhol még megőriznénk egy kis színvonalat azoknak, akiket nem érdekel Lionel Messi legújabb tetoválása. Vagy szüntessük meg az összes híroldalt, és hagyjuk meg egyedül a Blikket…

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/25150/pics/lead_800x600.jpg
bulvár,nemzeti sport
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?