Nem volt telitalálat a hatos lottón
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 3. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 3 (három), 6 (hat), 15 (tizenöt), 24 (huszonnégy), 27 (huszonhét), 35 (harmincöt). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; 5 találatos szelvény 67 darab, nyereményük egyenként 247.005 forint; 4 találatos szelvény 2.728 darab, nyereményük egyenként 6.065 forint; 3 találatos szelvény 42.821 darab, nyereményük egyenként 1.780 forint.
Blogolj!

Még bulvárabb tévé lesz a TV2-ből?

teo

Már elmélkedtem róla korábban, hogy milyen következményei lehetnek annak, ha Andy Vajna (azóta már Vajna András) valóban birtokba veszi az ország második legnagyobb kereskedelmi televízióját. Ekkor reményemet fejeztem ki afelé,  hogy (nyilván a nagy nézettséget hozó műsorok mellett) kicsit több kultúrát fog szolgáltatni a csatorna a bulváron kívül, azaz némileg értékközpontúbb lesz.

Azóta mindenféle hivatal és bíróság döntést hozott, így lassan biztosnak tűnik, hogy valóban a filmügyekért felelős kormánybiztos tulajdonába kerül a csatorna. A személyi változások már hetek óta zajlanak, távozott több régi vezető is, Dirk Gerkens pedig beköltözött frissen felújított irodájába a Róna utcában, és nekilátott a munkának.

Ma pedig robbant a bomba (na jó, inkább jött a hír), hogy Kökény-Szalai Vivient nevezték ki a TV2 hírigazgatójának, mely pozíciót eddig Azurák Csaba töltötte be. A kinevezés egyrészt meglepő, hiszen az új igazgatónak elég kevés tévés tapasztalata van (pár hónapig vezetett műsort a FEM3 Cafe-n), a bulvár oldaláról azonban érdekes irányokat sejtet.

Kökény-Szalai Vivien. Arccal a bulvár felé?

Szalai Vivien ugyanis 8 éven keresztül dolgozott a Színes Bulvár Lapnál (későbbi Bors), majd a Story magazinhoz került, ahol egészen a ranglétra csúcsáig, a főszerkesztői pozícióig jutott, amit mind a mai napig be is tölt. Könyvei is elsősorban botrányokról tudósítottak, luxusprostiktól kezdve, Stohl András börtönéletén keresztül, Zuschlag János korrupciós ügyeiig.

És hogy miért érdekes ez? Azért, mert az eddig is elsősorban celebekre (Berki, Alekosz, stb.) építő csatornánál fennáll a veszély, hogy végleg a bulvár irányába tolódik majd el. Szalai fogja ugyanis eldönteni többek között, hogy milyen hírek kerüljenek a politikát eddig is alapvetően kerülő, viszont elképesztően hosszúra nyújtott (másfél óra) esti híradóba. Számíthatunk még több vérengzésre? Esetleg két bejátszással több cuki pandára? Vagy mostmár a fő hírműsorokban is a “sztárok” életének titkait láthatjuk? Valamivel ugyanis ki kell tölteni a műsoridőt, és erről a valamiről (jó esetben) a hírigazgató dönt.

Még többet kapunk belőlük?

A válaszokat egyenlőre nem ismerjük, de a kinevezés nem sejtet sok jót azoknak, akik hittek abban, hogy az új vezetés egy minőségibb, inkább a kulturális értékekre, mintsem a celebekre támaszkodó csatornát kíván létrehozni. Persze még bármi megtörténhet, előre ne törjünk pálcát senki felett. Én ezek után mindenesetre meglepődnék, ha az esti híradóban két gyilkosság után ezentúl – mondjuk – komolyzenei eseményekről és nem egy celeb szépészeti műtétjéről számolnának be a nagyérdeműnek.

Címkék: andy vajna, tv2
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/24884/pics/lead_800x600.jpg
andy vajna,tv2
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?