Nem volt telitalálat a hatos lottón
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 3. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 3 (három), 6 (hat), 15 (tizenöt), 24 (huszonnégy), 27 (huszonhét), 35 (harmincöt). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; 5 találatos szelvény 67 darab, nyereményük egyenként 247.005 forint; 4 találatos szelvény 2.728 darab, nyereményük egyenként 6.065 forint; 3 találatos szelvény 42.821 darab, nyereményük egyenként 1.780 forint.
Blogolj!

Star Wars - A meghökkentő Erő

Előre szeretnék mindenkit figyelmeztetni arra, hogy az írás spoilereket tartalmaz. Ezenkívül arra is, hogy ez (hasonlóan a többi bejegyzésemhez) szubjektív vélemény, akinek nem tetszik, nem kell vele egyetérteni. Leszögezném még továbbá, hogy nagyon szeretem a Star Wars-filmeket, mindegyiket többször láttam, így nagy örömmel töltött el, amikor kiderült, hogy folytatják a sorozatot.

Ezt a várakozást pedig csak fokozta az az őrület, amivel az egész világ körbevette ezt a filmet. Elég csak annyit mondani, hogy már a megjelenése előtt (!) több, mint 100 millió dollárt keresett rajta a Disney mindenféle ajándéktárgyak és egyéb dolgok értékesítésével. A környezetemben is csak erről beszélt mindenki, zajlottak a spekulációk, hogy vajon mi fog történni, képesek lesznek-e megugrani az igen magas elvárásokat.

Aztán kijött a film és minden sajtótermék agyondicsérte. Voltak, akik 1-2 hibát azért megemlítettek, de elsöprő volt az a vélemény, miszerint ezt a filmet mindenképpen látni kell, annyira fantasztikus. Mindenki odáig volt a történettől, a karakterektől, a látványtól és attól, hogy Jar Jar Binks még csak utalás szintjén sem jelent meg a sztoriban. És láss csodát, az emberek többsége is ezt mondta, feltűnően hangoztatva a különböző oldalakon megjelenő cikkekben olvasható fordulatokat.

Ezekkel a pozitív felhangokkal felvértezve ültem be magam is a moziba pár nappal később. Majd két és fél óra múlva úgy jöttem ki, hogy én többet nem akarok filmet látni. Filmkritikát olvasni meg még kevésbé. 

Nem baj, ha sír a főgonosz. De hogy ennyiszer...

Nincs elég hely, hogy leírjam mennyi bajom volt vele, így csak pár dolog. Történet gyakorlatilag nincs, egy az egyben átvették a sztorit a 4. részből és mindent egy kicsit megnöveltek (már az elején nagyon ismerős volt a helyzet, amikor egy droid titkos üzenetet visz a sivatagban). A szereplők a régi nagy hármas hasonmásai, 1-2 erősebb vonással (megteremtették a nagybetűs ÖNÁLLÓ NŐT, ami nem baj, csak kicsit túlhangsúlyozták). A szituációról, a szembenálló felekről semmit nem tudunk meg (kik az Ellenállók?, mi az az Első Rend?, mi a kapcsolat a Köztársasággal?).

A szereplők viszonyairól (Han és Leia, Han és Kylo kapcsolata) semmit nem tudunk meg. A főgonosz értelmezhetetlen (bármikor kérik tőle, azonnal leveszi a maszkját), és tulajdonképpen róla sem derül ki, hogy miért is lett az, aki (egyáltalán kik azok a Ren-lovagok, akiknek ő a vezetője?). Napestig sorolhatnám, de azóta már született egy kitűnő cikk a 444-en, aki akarja, ott elolvashatja a "történet" összes buktatóját. És nem, az, hogy ez egy trilógia első része, nem lehet válasz, hiszen egy filmnek önmagában is meg kell állnia, értelmesnek kell lennie. Ahogy az sem mentség, hogy direkt akarták megidézni a korábbi filmeket, a megidézés ugyanis nem egyenlő a teljes átvétellel.

Tényleg nem tudom, hogyan történhetett, hogy ezt senki sem (vagy csak nagyon kevesen) vette észre a filmkritikusok közül. A legnagyobb kritikusi oldalon most 94%-on áll az értékelés. Mindenkit lefizettek volna? Vagy csak jól megbeszéték, hogy most keresünk egy kis pénzt? Nem értem. Arra mindenesetre remekül rávilágított az egész ügy, hogy a médiának mekkora hatása van az emberek véleményére, gondolataira. Mert nem hiszem el, hogy senkinek nem tűnt fel az, ami nekem. Csak hát, ha mindenki jót ír, akkor nem lehet mást mondani...

Címkék: kritika
2
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/23535/pics/lead_800x600.jpg
kritika
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Gyula 2016-01-01 16:15:09
Teljesen egyetértek veled! Én is végig kínlódtam a filmet, és az az érzésem van,hogy a mostani politikai irányvonalnak csináltak egy propaganda filmet! Még az Ákos megjegyzésére is van a filmben sugallat! Gondolom a következő részben majd utalás lesz arra,hogy milyen rendesek a migránsok!
Válaszolok
Peter 2016-01-01 11:16:11
Sok hűhó semmiért..Jó "pézè" a zsidók felidézték (a koràbbi fiatalsàg àltal megszèpitett) emlèkeket-és filmkènt "eladtàk"..
Mi meg mindig minden szart megveszünk tőlük..
Hogy Georg Spöttle izélja meg őket..
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?