Visszatér a szigorú határellenőrzés
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az európai és a világ koronavírus-járványhelyzetét figyelembe véve visszavezetik a szigorú határellenőrzést. Bizonyos országokból csak tesztelés után, a 14 napos karantént vállalva lehet majd belépni az országba, de olyan államok is lesznek, ahonnan egyelőre nem lehet beutazni.
Blogolj!

Jakupcsek karácsonya

A kapitalizmus kegyetlen dolog. Egyvalami számít benne, a profit. Nem érdekes az emberség, a külvilág felé mutatott kép, a pénzhez vezető út, csak a táblázat végén szereplő összeg, ami annál jobb, minél nagyobb. Ha a leépítés vezet el a sikerhez, akkor pedig meg kell azt lépni. Valahogy így védhették magukban döntésüket az érintett MTVA-s vezetők, amikor december 21-én elküldtek 130 embert, köztük a közmédia egyik arcának számító Jakupcsek Gabriellát is.

Csakhogy ez szerintem egy hibás érvelés a részükről. Itt ugyanis nem egy multinacionális vállalatról beszélünk, ahol tényleg csak a nyereség a fontos. Amiről mi beszélünk, az az állam által működtetett médiabirodalom, amibe évente 80-90 milliárd forintot ölnek bele az adófizetők. Igen, azok is, akiket most kirúgtak. És kétlem, hogy ők ezt érdemelnék cserébe. Persze nem vitatom el a vezetés jogát, hogy megváljon emberektől, hiszen ez a lehetőség minden vállalatnak megadatik, függetlenül attól, hogy ki a tulajdonosa. De állami cégnél azt joggal várom el, hogy mindezt normálisan tegye meg, ne karácsony előtt három nappal.

A profizmus tapintható

Jakupcsek meg egészen különleges eset. A sportközvetítéseken kívül ugyanis annak a két műsornak a legjobb a nézettsége a közmédián, amikben benne van műsorvezetőként (Ridikül), vagy csapatkapitányként (Magyarország, szeretlek!). Joggal mondható tehát a közmédia arcának, meg amúgy szerintem az ország legjobb műsorvezetői között is ott van, ami az állami tévében nem sok más emberről mondható el. Na Őt sikerült két adás forgatása közben kirúgni belső állományból, majd azután csodálkozni nagyokat, hogy nem akart aznap tovább dolgozni, búcsúzóul.

Persze a média ezt is kicsit "túltolta" azokkal a cikkekkel, hogy Jakupcsek teljesen összetört, meg elment a hangja a szomorúságtól, dehát ezzel lehet eladni a Blikket minden nap. Sokakban felmerült az a (nem elképzelhetetlen) lehetőség, hogy a műsorvezetőt a Vajna-féle TV2-be szeretnék átvinni, amit így nyugodtan meg lehet tenni mindenféle kötbér kifizetése és szereplési tilalom nélkül. Plusz kap még egy jó kis végkielégítést is. Mások már a Simicska vezette Hír TV-vel való egyezkedést sejtették a háttérben. Meg persze az is lehet, hogy a műsorokat innentől külsősként fogja készíteni a csatornának.

Bármi is történjen a jövőben, ennek a lépésnek a formája mindenképpen elfogadhatatlan. Lehetnek új műsorpolitikai elvek (bár arra csak a közmédia lenne képes, hogy eldobja a két legsikeresebb műsorát), de ettől függetlenül mind elvárhatjuk az egyik legfontosabb állami cégtől, hogy emberként kezelje a munkavállalóit, ne érzelemmentes robotként. És az emberek karácsonykor nem új munkát akarnak keresni, ebben biztos vagyok.

kép: index.hu

Címkék: MTVA
1
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/23392/pics/lead_800x600.jpg
MTVA
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Peter 2015-12-27 16:06:08
Esetleg tudja valaki,miert rúgtàk ki a vèn csatalovat?
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?