Blogolj!

Habony Árpád, a partyarc

teo

Őszintén szólva én már a külügyminiszter zakójánál nem értettem a dolgot. Oké, én sem dobnám ki a (nem létező) drága zakómat. Sőt, még maga a ruhadarab sem tetszett! De van hozzá bármi közöm, ha valaki más mégis ezt teszi? Tényleg arról kell szólnia a teljes magyar ellenzéki médiának, hogy egy politikus kidobott egy zakót? Tényleg annyi az MSZP politikai teljesítménye, hogy ennek okán lemondásra szólítják fel az érintettet? Megér mindez mindenféle árösszehasonlítást és divatelemzést?

Nem baj, ez is elmúlt, gondoltam megnyugodva. Aztán a héten jött az a bizonyos videó. Tudják (hogyne tudnák, már mindenki tudja), amiben Habony Árpád kormányközeli tanácsadó feltűnik pár másodpercre egy ibizai szórakozóhelyen. Na bumm, ez a nagy hír. Van hozzá közöm, hogy mit csinál a szabadidejében? Nem, nincs. Attól teljesen függetlenül, hogy mit gondolok magáról az emberről, illetve a tevékenységéről.

Nekik mindig lelki üdvünk a legfontosabb

Nehéz helyzetben van manapság a kormánnyal csatát vívó média. Nem azért, mert a Fidesz nem ad nekik elég muníciót (jobb helyeken az elmúlt 5 év termése 20-30 évig bőven elég lenne), hanem azért, mert az ellenzéknek konkrétan nincs semmije. Se válasza a kormány ötleteire, se urambocsá saját programja. És nem, azt, hogy "Orbán maga a sátán és minden rossz, amit csinál", nem tekintem annak. Úgy meg aztán valóban baromi nehéz az ellenzéket képviselnie a médiának, hogy a legnagyobb hang még mindig Gyurcsány, aki kétségtelenül nagyon tehetséges politikus, de azt azért a szerkesztők is érzik, hogy nem vele fogják megnyerni a harcot.

Az ibizai videónál maguk is belátták, hogy ez egy igencsak gyenge anyag. Rögtön jött is az oknyomozás csúcsa, kiderítették, hogy mennyi a belépő a kérdéses helyre. Merthogy a magyar lelket a legjobban az zavarja, ha a másik sokat költ, itt mindig lehet apellálni egy jó kis felháborodásra. Félreértés ne essék, nem védem Habonyt. Egyrészt, ha vágyik rá, megoldja maga, másrészt nekem sem vált szimpatikussá az utóbbi években. De komolyan, mi köze van bárkinek ahhoz, hogy hol szórakozik, amikor épp ráér? Valóban ez a legfontosabb dolog ma Magyarországon? Még mielőtt vádolnának, pontosan ugyanez lenne a kérdésem akkor is, ha bármelyik ellenzéki fontosemberről kerülne elő egy ilyen felvétel.

Persze az origo megkérdezte Lázár Jánost a Kormányinfón (ahol a hét legfontosabb eseményei és döntései hangoznak el), hogy járt-e már Ibizán. Na én ekkor éreztem, hogy eljött a vég.

Címkék: habony árpád
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/23073/pics/lead_800x600.jpg
habony árpád
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?