Blogolj!

Kálmán Olga csak nem érti

Van az a fajta direkt naivitás, ami már felbőszíti az embert. Mert november közepén egy olyan álláspont hangoztatása a bevándorlásról, ami már szeptember elején sem állta volna meg a helyét bizony ilyen. Ráadásul mindez a baloldal legnézettebb műsorában történik, nem valami kisvárosi csatornán. Kálmán Olga november 16-án Kósa Lajossal interjúzott.

És bizony Olga még mindig nem ért bizonyos dolgokat. Egyrészt nem érti, hogy műsorának nem az a célja, hogy a műsorvezető a saját véleményét adja elő, hanem az, hogy kérdéseket tegyen fel, amire az interjú alanya megadhatja válaszait. Persze gyakran megesik, hogy ezek a válaszok nem tetszenek a műsorvezetőnek. Ilyenkor vagy lenyeli ezt és próbál ügyesen továbbkérdezni, vagy nem hívja be a műsorba a neki nem kedves személyeket. Ez utóbbit választotta anno a Jobbik tagjaival kapcsolatban is, közölvén, hogy ő "nácikkal" elvből nem beszélget és soha nem is fog egy asztalhoz ülni velük. Aztán láss csodát, jött egy baloldali választási vereség, egy találkozó a fejesek között (rájöttek, hogy a Jobbik attól még létezik, hogy ők nem beszélnek róla), és hirtelen Olga is megújította elveit. Azóta lassan már Vona Gáborral is jobb a viszonya, mint a fideszesekkel...

A rózsaszín felhő még mindig nem szállt fel

Másrészt nem érti azt sem, hogy a világ bizony napról napra változik, és a május-június környékén a menekültekről/migránsokról/bevándorlókról kialakított, és azóta konzekvensen képviselt álláspont már nem állja meg a helyét. Régóta nem, de a párizsi merényletek után már végképp nem. Olga ugyanis még most is azt állítja, hogy terroristák a bevándorlók között nem jönnek be Európába. Kérdem én, honnan tudja ezt? Legfontosabb érve, hogy a párizsi merénylők is 2.-3. generációs arabok voltak, ami szerintem inkább az integráció bukását mutatja, mintsem azt, hogy a bevándorlás semennyire sem felelős az eseményekért. De Olga ezt nem érti. Ő egyszer eldöntötte, hogy az Európába jövő százezrek csak békés, aranyos emberek lehetnek, tehát ennek így kell lennie.

A párizsi merényletek borzalmai sokak szemét felnyitották. Azt eddig is tudta mindenki (talán csak az Egyenes Beszéd stúdiójában nem), hogy ennyi ismeretlen beáramlása növeli a terrorfenyegetettséget. Szóltak erről baloldali gondolkodók, zsidó szervezetek és igen, még a magyar kormány is. Függetlenül attól, hogy szeretünk-e közülük bárkit is. Mindezek ellenére sajnos megint be kellett következnie egy tragédiának ahhoz, hogy a vezetők levonják a bevándorlás rossz oldalának tanulságait. A francia elnök például már arról beszél, hogy háborúban állnak. Nagyon remélem, hogy nem kell ahhoz még egy ilyen szörnyű esemény, hogy a baloldal vezető műsorának vezető arca is eljusson pár új felismerésig. Mert minden (egyébként szerintem mindenkitől megkövetelhető) emberség mellett lassan neki is el kell fogadnia azt, hogy a világ nem csak szép és jó.

Címkék: ATV, Kálmán Olga
1
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/22399/pics/lead_800x600.jpg
ATV,Kálmán Olga
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Lajos 2015-11-18 16:59:08
de hát ő ezért kapja a fizetését, gondolom nem is keveset, hogy ne értse azt amit már a vezető politikusok, és a liberális baloldalon kívül mindenki ért.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?