Blogolj!

A 444 és a korrekt tájékoztatás

teo

A történet október 19-én, hétfőn kezdődött. A 444.hu főhelyen hozott egy cikket, melyben a Tibi atya oldalát kitaláló és működtető három ember közül kettőt kérdeztek arról, hogy mi is ez az egész tulajdoképpen. Itt az "extrémsuttyóhumor-startup" emlegetése mellett persze szántak időt arra is, hogy némi politikát vigyenek abba is, aminek semmi köze hozzá (mikor nem?). Tibi atyának ugyanis a blogstaron van blogja, amely oldalt egyszer valaki (talán az index) Habony Árpádhoz kötötte. Ezt a 444 pedig elég indoknak érezte ahhoz, hogy ők is így tegyenek, így lett itt is "Habony Árpádhoz köthető" a blogstar.

Habony Árpád pedig ugye az aktuális antikrisztus, minden rossz, gátlástalanság és cinizmus elhozója. Róla nem kívánok véleményt mondani, nem is lényeges. Az már sokkal érdekesebb, hogy a 444-es kollégák annyit nem tudtak megtenni, hogy megnézik a google-t, volt-e már erről szó. Ugyanis volt, a cinken már júniusban(!) cáfolták a Habonnyal való kapcsolatot a blogstar tulajdonosai. Azt a kapcsolatot, amit egyébként az index is egy teljesen más weboldal okán hozott össze korábban.

Szép munka volt srácok!

De ez manapság még nem lenne ok a felháborodásra. Az már sokkal inkább figyelemet érdemel, hogy a válasz.hu-n szerdán megjelent a blogstar mögött állókat bemutató cikk, ami teljes mértékben tisztázta, hogy bizony az oldalnak semmi köze Habonyhoz. Még meg is dicsérték, hogy a nagy médiaháború korában függetlenül tudott létrejönni. Mindez tehát egy Simicska Lajoshoz köthető oldalon, "Mellélőtt a 444.hu" címmel jelent meg, hogy még csak véletlenül se lehessen eltéveszteni, hogy itt valami, a három négyes szerkesztőinek szempontjából lényegeset írnak meg.

Mit gondolnak, közölték a cikket a 444-en? Esetleg helyesbítették a korábbit, eltüntetve az összemosást, amit immáron többször cáfoltak és amire semmilyen bizonyíték sincs? Eltalálták, nem. Azok, akik folyton sajtószabadságért kiáltanak, azok, akik szerint az objektív tájékoztatás a legfontosabb (és ezért naponta leszólják a közmédiát, hozzáteszem joggal) még csak meg sem említették a történetet. Az pedig így szóba sem kerülhetett, hogy tegyék mindezt ugyanúgy kiemelt helyen, ahol az eredeti cikk is volt, mégiscsak úgy lenne illendő. Mert ugyebár a tisztességes sajtó nekik a legfőbb. Kivéve akkor, ha a saját hazugságukra derülne fény. Akkor ugyanis annyira nem fontos a korrekt tájékoztatás.

Címkék: 444
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/21852/pics/lead_800x600.jpeg
444
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?