Nem volt telitalálat a hatos lottón
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 3. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 3 (három), 6 (hat), 15 (tizenöt), 24 (huszonnégy), 27 (huszonhét), 35 (harmincöt). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; 5 találatos szelvény 67 darab, nyereményük egyenként 247.005 forint; 4 találatos szelvény 2.728 darab, nyereményük egyenként 6.065 forint; 3 találatos szelvény 42.821 darab, nyereményük egyenként 1.780 forint.
Blogolj!

Andy papa és a TV2

teo

Andy Vajna és a TV2 témájában csak azt tudjuk biztosra, hogy semmit sem tudunk biztosra. Egyik nap az jelenik meg a sajtóban, hogy már szinte megvette a csatornát, míg másnap már az a hír, hogy inkább saját adót indítana. De valóban olyan rossz lenne az "átlagembernek" vagy magának a TV2-nek, ha a csatorna új tulajdonosa a kormánybiztos/producer/kaszinómágnás lenne?

Szerintem nem. A TV2 jelenleg ugyanis semerre sem tart. A nézettségi versenyben folyamatosan veszít úgy, hogy mostmár sokszor nem csak az RTL, de néha a Cool is veri. Műsorai között egy-két sikeresre (Sztárban Sztár, Az ének iskolája) rendkívül sok bukás jut (Édes Élet, Magánnyomozók, Voice, stb.), melyek ráadásul rendkívül sokba is kerülnek (gondoljunk csak Berki Krisztián milliós fizetésére néhány feszítésért az Éden Hotelben). A csatorna így jó ideje masszívan veszteséges, az utóbbi években többmilliárdos mínusszal zárt.

Berki Krisztián

Bajban van a csatorna saját arcok terén is. Ebből következik, hogy műsoraiban általában vagy a konkurrens csatorna már levitézlett embereit mutatja be, vagy éppen tízmilliókért igazol valakit ugyanonnan. A legújabb Sztárban Sztár évadban például megjelenik Wolf Kati, Nyári Edit és Alíz, Csobot Adél és Csonka András is, akik mind a "másik csatornán" kezdték pályafutásukat. Nem elfelejtve, hogy a műsort az az Ördög Nóra vezeti majd, aki szintén nem a Róna utcában lett az egyik legfoglalkoztatottabb. Megtartani viszont nem mindig sikerült a húzóneveket, amit mutat Hajós András példája, aki a műsor eddigi két évadának fénypontja volt, most mégis inkább visszament az RTL-re. Helyette kapjuk Havas Henriket. Baukó "VV" Éva szerepeltetéséről, vagy a Pumped Gabó elnevezésű izomtömeg leigazolásáról már nem is szólnék...

Jelenleg tehát így áll a TV2. De mi változna Vajnával? Először is Andy Vajna tagadhatatlanul sikeres üzletember, függetlenül attól, hogy ennek módja tetszik-e nekünk vagy sem. Kizártnak tartom, hogy nem tenné rendbe a csatorna költségvetését valamilyen módon, akár egy jelentős racionalizációval. Sokan félnek a nyilvánvalóan megjelenő nagyobb politikai befolyástól. Namost a TV2 eddig sem volt kormánykritikus (elég összehasonlítani a Tényeket a pálfordulás magasiskoláját bemutató RTL Híradóval), az viszont egyáltalán nem valószínű, hogy az új vezetés Orbán Viktorral mondatna esti mesét vagy esetleg összezárnák Friderikusszal... A lényegesen több politikai tartalmat tehát kizártnak tartanám, végképp, hogy attól nem lenne nézettségben sikeresebb a csatorna, márpedig Vajna eddig mindenhol pénzt akart keresni (és tudott is).

Amit én (lehet, hogy naivan) azonban várnék, az az értékközpontúbb műsorok előbbre helyezése (természetesen a szórakoztatás mellé). A kultúra szerepét a mostani csatornán jól mutatja Tilla Propaganda c. műsora, ami egy ismert és egy kevésbé híres ember (pl. Nagy Viktor vízilabdás és Cserpes József) életét mutatja be. Ezt a műsort, mely kifejezetten üdítő volt Berki "herevasaló" Krisztián mellett, a csatorna általában 23:30 és 00:30 közötti kezdési időpontokkal adta. Az indok: a színházból ekkor érnek haza az emberek, akiket a kultúra érdekel... Szép!

Visszatérhet a kultúra?

Az új emberek talán megtalálnák a módját a mostani arcok jobb kihasználásának is. Tilla, Liptai Claudia vagy Ördög Nóra mindenképpen a legjobb műsorvezetők közé tartoznak, Majka pedig az egyik legsikeresebb magyar előadó, mégis minden Sebestyén Balázzsal, Istenes Bencével és Liluval van tele. A TV2-nek tehát vannak értékei, húzónevei, csak őket képtelenek jól futtatni. És nem, a hetente megjelenő Blikk cikket arról, hogy Liptai utálja Ördög Nórát nem számítjuk.

Mi tehát a verdikt? Szerintem a csatorna nem veszíthet azzal, ha Andy Vajna veszi meg. Persze, politikai okokból ez sokaknak nem tetszene, de ha az anyagi oldalt és a tartalmat figyeljük, akkor a legtöbben csak nyernének vele. Talán még mi, nézők is...

Címkék: tv2
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/19976/pics/lead_800x600.jpg
tv2
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?