Blogolj!

Az alma meg a fája

teo

Friss hírként érkezett kishazánk médiapiacáról az információ, miszerint a Mediaworks vezetése Murányi Andrást nevezte ki a Népszabadság főszerkesztőjének a korábban lemondott Murányi Marcell helyére. Hogy mit lehet várni ettől a váltástól? Szerintem nem sokat.

Murányi ugyanis több szempontból sem új ember. Egyrészt elég szoros szálak fűzik az előző főszerkesztőhöz, hiszen konkrétan a testvére. Másrészt korábban 14 éven át dolgozott a Népszabadságnál publicistaként, szerkesztőként illetve sportújságíróként, mielőtt 2011-ben megkapta a Nemzeti Sport általános főszerkesztő-helyettesi posztját. Régi-új munkahelye mellett írt a Magyar Narancsba, a Hócipőbe, az Élet és Irodalomba és a 168 Órába is, mely inpozáns lista láttán kétely sem férhet a megfelelő politikai és ideológiai elkötelezettséghez, ami a  magyarországi "független" újságírásban elengedhetetlen.

Vagy mégis van miért kétkedni? Az új főszerkesztő ma sietve nyilatkozta, hogy húszéves pályafutása csaknem kétharmadát a "Népszabadság műhelyében" töltötte. Azt viszont már elfelejtette megemlíteni, hogy karrierének hajnalán (abban a bizonyos első harmadban) még az Új Magyarország című polgári napilapnál dolgozott, mely 1991 és 1997 között jelent meg és az Antall-kormány lapjaként volt ismert. Ez persze lehet csak mellékzönge, mint tudjuk itthon gyorsan lehet platformot váltani a széliránytól függően, de úgy éreztem mégiscsak említésre méltó, ha már egyszer életútról beszélünk.

Murányi természetesen elmondta, hogy hisz a minőségi tartalomban és a nyomtatott sajtóban (egy napilap főszerkesztőjeként ez nem lesz hátrány) és megígérte, hogy "a Népszabadság változatlanul mértékadó, igazodási pontot jelentő lap lesz." Hogy eddig az volt-e (és ha igen, akkor mihez igazodott), azt mindenki döntse el maga, én mindenesetre jó munkát kívánok Murányi Andrásnak, lesz mit csinálnia a baloldali sajtótermékek állócsillagánál. Az meg megint bebizonyosodott, hogy az alma tényleg nem esik messze a fájától...

Címkék: népszabadság
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/19615/pics/lead_800x600.jpeg
népszabadság
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?