A Charlie Hebdo az olasz áldozatokon röhög

Kecskés István
2016.09.03.
Nem vagyok Charlie. Sosem voltam és nem is leszek. Természetesen sajnáltam azokat az embereket, akiket a terroristák kivégeztek a Charlie Hebdo szerkesztőségében. Az iszlamisták gyilkolására nincs magyarázat. Még az sem, hogy a francia lap szerkesztői igazi büdös bunkók. Ezért nem jár kivégzés, már csak azért sem, mert ha járna, akkor elég sok áldozatot szedne ez a világban.

Önmagát helyesbítő cikk is született már

Kecskés István
2016.08.31.
Olyan időket élünk, amikor egy csomó sajtótörténeti csoda történik. Most éppen a 444 hozott össze egy dolgozatot, amelynek még a címében is súlyos tévedés szerepel. Az írásban aztán az oldal helyesbíti saját magát, de a címet változatlanul hagyja. Elképesztő. Na, de az is kiderül ám, hogy az egészről a technológia tehet.
Címkék: 444

’56-os tesztet indított a DUE Médiahálózat

2016.08.30.
Háromfordulós vetélkedőt indít 56 kérdés ’56-ról – Nagy Diák ’56-os Teszt címmel a DUE Médiahálózat, a diákújságíró egyesület. Az első, online fordulóba augusztus 28-ától október 23-ig lehet bekapcsolódni. Az egyedileg fejlesztett kvíz feladványaival a 14-24 éves korosztály tesztelheti történelmi, irodalmi, sport- és sajtótörténeti ismereteit az emlékév alkalmából. A vetélkedő végén a három legeredményesebb diák jutalmat kap.

A Budapest TV él, virul és sokkol

Nem hiányzott, de mégis előkerült a Budapest TV. Nincs már Anettka és talán távgyógyítók sincsenek, de a lényege megmaradt. Az online verzióban elérhető adásba elég csak egy kicsit belenézni és az ember könnyedén sokkot kap, de az biztos, hogy egy videó megtekintése után a szombat reggeli kávé hidegen is jó. A BPTV kezelhetetlen, felfoghatatlan, egyszerűen rettenetes.

A fiatalok nevében, kikérem magamnak!

A fiatalok nevében kikérem magamnak, amit az RTL Klub drámai és szórakoztató műsorokért felelős igazgatója mondott a minap a Fókuszban, amikor az új valóságshow-t reklámozták. Herman Péter szerint a magyar fiatalok olyanok, mint akiket a Való Világ című szériában láthatunk. No, ezt a nevükben visszautasítom, mert korántsem ilyenek. Sokkal értelmesebbek, mint a VV-ben szereplők nagy része.

Szalai Ádám igazat mondott mégis perrel fenyegeti a Bors

Elképesztő dolog történt a Borssal. Nem a fűszerrel, hanem az újsággal. Interjút készítettek Szalai Ádám válogatott labdarúgóval. A téma az volt, hogy valóban összejött-e egy hölggyel. Az interjú e-mailben készült, Szalai Ádám válaszolt, úgy tűnik mindenben igazat mondott. A cikk megjelent majd Szalai Ádám közölte, hogy ő nem az a Szalai Ádám, nem válogatott labdarúgó, ő csak válaszolt a kérdésekre.

A New York Times méretes hazugsága a tokajiról

2016.08.19.
A tokaji borvidékről és a tokaji borokról közöl méretes cikket a New York Times. Az írás oly sok szépet és jót zeng a „királyok boráról és a borok királyáról”, hogy az embernek rögvest kedve támad meginni belőle néhány pohárkával. A szerző (és a szerkesztő) erre is gondolt, az írást térkép és príma itiner egészíti ki. Nem is akármilyen! Nem Magyarországé...

Bezárt a kukkolda

Megszűnt a szanalmas.hu. Több is veszett már, de azért sokaknak üres lesz a reggelük, amikor rádöbbenek, hogy a folyton beszóló oldalnak vége. Nem lehet már a hülyéken röhögni, elbújva kuncogni és mutogatni. A liberális média által legendásnak minősített oldal befejezte tevékenységét.

Vajna Timi szivarozó macskája a spíler

A Facebook és a halál

Kecskés István
2016.08.14.
Ha valamivel nem tud mit kezdeni a Facebook, az az elmúlás, a halál. A közösségi oldal mindenre felkészült, csak arra nem, hogy mi van akkor, ha a felhasználó elhagyja az árnyékvilágot. Mert a hozzáférése megmarad – a jelszót rajta kívül senki sem tudja. Mindeközben a közösségi háló legnépszerűbb funkciója a születésnapi köszöntés. Csak van, amikor az elmúlás és a születésnap találkozik.

Ezeket a cikkeket olvastad már?