Félelmetes, mennyi marha van a világhálón!

Kecskés István
2017.02.15.
Sopront fellobogózták. A város egyik utcája egyik reggelre tele lett horogkeresztes zászlókkal. Az ember – ha van egy csöpp esze –, akkor azonnal kitalálja, hogy a városban filmet forgatnak, ami vélhetően a II. világháború környékén játszódik. Ugyanakkor vannak olyanok, akik azonnal fasizálódásról, magyarországi nácikról ír a közösségi oldalon és még az unokák jövőjéért is aggódik.

Miért nem sikeresek a rusnya nők? – videó

Kecskés István
2017.02.09.
Zseniális felkonf született az Alföld TV egyik műsorában – gyanúsan a Púder című lehetett, de ez az interneten terjedő videóból nem derül ki. Egy örök kérdésre keresi a választ a műsorvezető hölgy: miért kreatívabbak és sikeresebbek a szép nők, mint a "rusnya társaik"? Ez is egy olyan mélysége a televíziózásnak, amire azt kell mondjuk, hogy ha nem látjuk nem hisszük el.

Hazudnak a veronai tragédiáról!

Kecskés István
2017.02.06.
Van, akiknek semmi és senki sem szent. Nem tisztelik a gyászt, nem tisztelik az áldozatokat, a sérülteket, a családokat. Ők, illetve ezek semmit sem számítanak azoknak az oldalaknak, amelyeknek csak az a fontos, hogy sokan lájkolják azt a szennyet, amivel elárasztják az internetet. A veronai balesettel kapcsolatban hazugsággal sokkol egy kamu oldal.

A Népszabadság nem vész el, csak átalakul

2017.02.02.
Az újságíró megmaradás törvénye ismét érvényesülni látszik: a Népszabadság volt munkatársai közül hamarosan huszan dolgoznak annál a kiadónál, amely többek közt a Népszavát is megjelenteti, vagyis a lap szellemisége lényegében tovább él. Hogy az egykori Népszabadságos kollégák tudnak-e fogyasztható kiadványt csinálni a baloldali napilapból az kérdés és az is, hogy emelkedik-e az újság eladása.

Gundel Takács Gábor elhagyja a közszolgálati tévét

2017.02.02.
A népszerű sportriporter, Gundel Takács Gábor felmondott az MTVA-nál, vagyis a Bors információi szerint sem az M4Sport, sem pedig a Maradj talpon! című vetélkedőben nem láthatjuk február közepe után.

Főszerkesztőcsere a Figyelőnél

2017.02.01.
Lambert Gábor távozik a Figyelő című hetilap főszerkesztői székéből. Ebben nincs semmi meglepő, hiszen már napok óta pletykáltak róla, hogy az új tulajdonossal, illetve szerkesztőbizottsággal nem találja meg a közös nevezőt. Utódja a hírek szerint Lánczi Tamás lesz, aki néhány napja a szerkesztőbizottság elnöke a lapnál.

ATV2

2017.02.01.
Ha eddig lett volna kérdés azzal kapcsolatban, hogy a TV2 korábbi vezéralakjai melyik oldalon állnak, akkor ez most könnyedén elmúlhat. Másként: az élet és a média mozgásai megválaszolták a felvetést, hiszen Sváby András és Kárász Róbert, vagyis a csatorna korábbi meghatározó arcai, az ATV-hez szerződtek.

Ízléstelen Origo

2017.01.25.
A TV2 Tények hétfői különkiadásának nézettségi adatiaval foglalkozó cikket közölt az origo.hu. Mit mondjak? Nem biztos, hogy a "Sikeres volt a Tények különkiadása" cím a legszerencsésebb választás volt az oldal történetében.

Tragédia a médiában

Kecskés István
2017.01.23.
Az olaszországi tragédia uralja a hazai médiát szombat reggel óta. Kicsit átnézve az események hazai közlését találkozhatunk néhány furcsasággal. Az alábbiak természetesen nem ítéletet mondanak, egyszerűen csak tényeket gyűjtöttünk egy csokorba a események kezelésével kapcsolatban. Talán tanulságos ez is.

Trump visszaadja nekünk Erdélyt

Ezeket a cikkeket olvastad már?